fbpx
Політика

«Партія регіонів»: Україна готова надати Європарламенту всі офіційні дані про ситуацію в країні

Уряд України готовий надати Європейському парламенту всі офіційні дані про нинішню ситуацію в країні. Про це стало відомо з заяви лідера фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова, передає РБК- Україна.

Зокрема, «регіонал» прокоментував прийняту резолюцію Європейського парламенту по Україні.

«Без сумніву, це є свідченням особливої ​​уваги партнерів з ЄС до нашої країни», – заявив Єфремов.

Стурбованість колег з Європарламенту з приводу недавніх подій в Україні безпосередньо відображена в тексті документа, зазначив Єфремов. Крім того, у своїй резолюції депутати Європарламенту заявили націленості Брюсселя на «виключно мирний спосіб врегулювання ситуації в Україні».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Після цього лідер фракції «ПР» звернув увагу депутатів Європейського парламенту на те, що думка Брюсселя «про нібито небажання України підписувати Угоду з ЄС» – це «відверте перекручування фактів».

За його словами, в Україні не змінювали курс євроінтеграції. Українська влада лише поставила перед партнерами з ЄС законну вимогу щодо рівноправності сторін, які підписують угоду. В Україні відзначили, пояснив Єфремов, що умови для всіх сторін мають бути взаємовигідними.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Я хочу порекомендувати колегам з Європейського парламенту при підготовці резолюцій більше спиратися на офіційні факти і джерела, а не на емоції та тексти сумнівного походження», – підкреслив лідер «ПР» в парламенті.

Він запевнив, що українська влада «готова надати всю офіційну інформацію з приводу ситуації в Україні для будь-якої міжнародної інституції». Тим більше, зазначив «регіонал», таку інформацію готові надати Європарламенту. Втім, додав депутат, Україна вправі розраховувати на адекватну та об’єктивну оцінку такої інформації.

Читайте також: