fbpx
Політика

Вікторія Нуланд вибачилася перед ЄС

Запис висловлювання Нуланд про ЄС набрав 40 тисяч переглядів в Youtube.

Запис телефонної розмови помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд з американським послом у Києві Джеффі Пайеттом з неприємним висловлюванням на адресу ЄС менш ніж за добу набрав понад 40 тисяч переглядів, в основному користувачі дали негативну оцінку почутому.

В.Нуланд в розмові з Дж.Пайеттом в нецензурних виразах висловила думку, що ЄС не повинен займатися вирішенням української політичної кризи. "Я думаю, це буде відмінно, нехай ООН займається цим, – сказала В.Нуланд, кажучи про те, що Україну найближчим часом відвідає новий представник ООН Роберт Серр. – А Євросоюз нехай іде на…"

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Саме так. І я думаю, ми обов’язково повинні зробити щось, щоб врегулювати ситуацію, тому що якщо ми не візьмемося за справу, росіяни почнуть діяти за спиною у нас і спробують підірвати ситуацію", – відповів їй Дж.Пайетт.

Раніше офіційний представник держдепартаменту США Дженніфер Псакі повідомила на брифінгу у Вашингтоні, що В.Нуланд принесла вибачення європейським партнерам за свої висловлювання.

"Ми надзвичайно тісно працюємо з ЄС і з представниками ЄС, і помічник держсекретаря Нуланд також робить це в тому, що стосується України. І вона перебуває в тісному контакті з верховним представником ЄС Ештон. Також вона перебуває в тісному контакті зі своїми партнерами в ЄС і, звичайно, принесла їм вибачення", – сказала Дж.Псакі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

На уточнююче запитання журналістів про те, за що вона вибачилася, представник держдепартаменту США відповіла: "За коментарі, про які повідомлялося, зрозуміло".

Тим часом офіційний представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майя Коцьянчич заявила в п’ятницю "Інтерфаксу": "ЄС надає допомогу народу України у подоланні нинішньої політичної кризи. Ми не коментуємо витоку про нібито телефонні розмови".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: