fbpx
Новини Євромайдана

Юристи розповіли про “протизаконні дії ДАІ” під час автопробігу Автомайдану 29 грудня

 Юристи оприлюднили факти "незаконних дій" інспекторів ДАІ під час автопробігу Автомайдану 29 грудня.

   Юристи назбирали фактажу про "протизаконні дії ДАІ" під час автопробігу Автомайдану 29 грудня, у якому брали участь близько тисячі авто. Про це під час прес-конференції повідомив координатор групи юристів, котрі допомагали активістам Автомайдану Роман Маселко, передає кореспондент УНН.

 За його словами, після цього активістам почали приходити повідомлення про нібито порушення правил дорожнього руху. "Ці рапорти складені одночасно і нібито одними і тими ж людьми, проте під цими рапортами різні підписи. А на підставі цих рапортів людей позбавили водійських прав. Ці рапорти написані різними почерками, а деякі навіть надруковані. Згідно цих рапортів інспектори ДАІ одночасно знаходились у різниї місцях. Скоріше за все, дані для рапортів були взяті із приладу фіксації "Рубіж" а потім за ними були складені рапорти. Є навіть випадки "телепортації" винних, тобто згідно протоколам і рапортам, автомобіль за кілька хвилин долав величезну відстань",- зазначив Р.Маселко.

 За його словами, це не завадило судам винести постанови про позбавлення людей водійських прав.

 "У Єдиному реєстрі судових рішень навіть є рішення про позбавлення водійських прав людей за рапортами інспекторів, які, згідно протоколів, за 1 хвилину зупиняли по одному-два десятка авто. Або ж інспектори зупиняли лише автівки, приписані у їхньому районі,"- додав юрист.

 Він також зазначив, що, згідно рапортів, на вул. Богатирській у напрямку с. Нові Петрівці у одному місці було одночасно 25 інспекторів ДАІ.

 Джерело: УНН

Читайте також: