fbpx
Новини світу

CNN видалив рейтинг найпотворніших пам’ятників, після включення в нього монумента захисникам Брестської фортеці

Ситуація з включенням відомою американською компанією CNN монумента захисникам Брестської фортеці "Мужність" в рейтинг найпотворніших пам’ятників світу отримала своє продовження сьогодні. Повідомляється, що телеканал CNN видалив даний рейтинг з стрічки новин сайту. Даний матеріал, як пишуть різні інформагентства з посиланням на офіційний сайт телеканалу, був вилучений у зв’язку з його невідповідністю стандартам CNN.

 Ще вчора, після включення монумента "Мужність" в рейтинг найпотворніших пам’ятників світу, американська телекомпанія принесла свої вибачення. Відповідна інформація була розміщена на офіційному сайті CNN. У повідомленні американської компанії було сказано, що включення білоруського пам’ятника в рейтинг «образило жителів Білорусі та Росії».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Ситуація отримала широкий громадський резонанс, викликавши відповідну реакцію в Білорусі та Росії. У МЗС Республіки Білорусь сьогодні, 7 лютого, запросили Ітана Голдріча, що є тимчасовим повіреним у справах США в Білорусії. У прес-службі МЗС Білорусі повідомляють, що американському дипломату заявили, «… що образливий характер публікації викликав хвилю обурення і нерозуміння простих білоруських громадян, громадських організацій».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У зв’язку зі сформованою ситуацією редактору телеканалу CNN було також направлено лист посольством Білорусі в США. А голова Спілки письменників Білорусі – голова Громадської ради з моральності Микола Чергінець підкреслив, що «назвати найпотворнішим пам’ятник у Бресті, що стоїть на крові тисяч і тисяч людей, можуть тільки ті, у кого душа і совість потворні».

 За матеріалами: belta.by

Читайте також: