fbpx
Право

Співробітників міліції все ще не пускають в Будинок профспілок, в якому стався вибух

Міліцію все ще не пускають на місце вибуху в Будинку профспілок – Бурлаков.

   Міліція не може проводити слідчі дії з розслідування обставин вибуху у Будинку профспілок, заявляють у Міністерстві внутрішніх справ.

 "У нас немає достовірної інформації, що це було, тому що до Будинку профспілок слідчо-оперативну групу Шевченківського райуправління не пустили. Працівники міліції намагалися оглянути місце події, але люди, які називають себе комендантами, вийшли і сказали, що ми вас не пустимо, і проводитимемо власне розслідування. Яке – незрозуміло. Тобто, у нас немає інформації, що це була за речовина, що це був за пристрій, і за яких обставин він вибухнув", – сказав на брифінгу в п’ятницю начальник відділу зв’язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Він висловив нерозуміння такою позицією протестувальників.

 "Якщо вони намагаються встановити істину, має бути проведено повне розслідування. А так складається враження, що істина не потрібна. І нам щось не хочуть показувати, щось приховують від суспільства", – додав він.

 Як раніше повідомлялося, 6 лютого у Будинку профспілок вибухнула коробка з написом "ліки", постраждали двоє людей. Обидва жителі Львівської області. За фактом вибуху міліція відкрила кримінальне провадження за ст. 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 6 лютого в МВС України заявили, що члени слідчо-оперативної групи столичної міліції намагалися пройти до місця події, щоб оглянути його, "проте народний депутат Володимир Ар’єв, який представився комендантом, повідомив, що учасники протестних акцій ухвалили рішення не пускати правоохоронців до Будинку профспілок".

 У п’ятницю вранці міністр МВС України Віталій Захарченко у своєму зверненні заявив, що праворадикальні угруповання планують організувати терористичний акт, про що, окрім іншого, свідчить вибух у Будинку профспілок. "Не виключено, що під час виготовлення вибухового пристрою", – заявив В.Захарченко.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: