fbpx
Політика

Європарламент проголосував за резолюцію щодо України

Європарламент проголосував за резолюцію щодо України, де закликає держави-​​члени ввести санкції проти українських чиновників.

  Європейський парламент сьогодні проголосував за резолюцію щодо України, де закликав інституції ЄС та держави-члени терміново ввести санкції проти українських чиновників, передає УНН з посиланням на офіційну сторінку ЄП.

 “Закликає інституції ЄС і держав-членів вжити термінових заходів, у тому числі підвищення дипломатичного тиску і введення персональної цілеспрямованих заходів (санкції щодо можливості подорожі та замороження активів і майна) щодо всіх тих українських чиновників і законодавців і їх бізнес-спонсорів (олігархів) які несуть відповідальність за активізацією сутичок і смертей протестувальників, і активізувати зусилля, щоб зупинити відмиванням грошей і ухиленням від сплати податків українськими компаніями і бізнесменів у європейських банків”, — йдеться у 14-у пункті резолюції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім того євродепутати закликали Януковича наказати призупинення неправомірних дій з боку силовиків, а також звільнити Ю. Тимошенко.

 “Закликає президента Януковича видати розпорядження щодо призупинення подібних дій і вимагає негайного і безумовного звільнення і політичної реабілітації всіх демонстрантів і політичних ув’язнених незаконно затриманих, в тому числі Юлії Тимошенко, закликає до налагодження незалежного слідчого комітету під егідою визнаним міжнародним органом, наприклад, Ради Європи, для того, щоб розслідувати всі порушення прав людини, які мали місце з часу початку демонстрацій”, — закликають євро парламентарі у пункті сьомому.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Джерело: УНН

Читайте також: