fbpx
За кордоном Україна

Є.Перебейніс прокоментував намір РФ ввести в’їзд в країну за загранспаспортам

МЗС України наполягає на перехідному періоді перед введенням в’їзду українців до Росії за закордонними паспортами.

Київ наполягає на перехідному періоді перед введенням в’їзду громадян України до Російської Федерації за закордонними паспортами для того, щоб українці мали можливість оформити цей документ.

"Росія планує ввести в’їзд в країну виключно за закордонними паспортами, починаючи з 2015 року. Цей намір було озвучено ще в минулому році", – повідомив агентству "Інтерфакс- Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, коментуючи відповідні плани російської сторони.

Читайте також:  Черговий московський поп отримав підозру

Він нагадав, що в кінці 2013 року пройшов перший раунд українсько-російських консультацій з цього питання.

"Відома і позиція української сторони – вона залишається незмінною. Ми розуміємо, що це справа російської сторони ставити це питання, оскільки у відносинах між незалежними країнами це природно, коли в’їзд здійснюється за закордонними паспортами. Але позиція української сторони полягає в тому, що для такого кроку слід зробити перехідний період, зокрема стосовно нашої держави", – підкреслив Перебійніс.

Читайте також:  В самарській області рф підірвали залізничний міст ― рух поїздів паралізовано, - ГУР

Він пояснив, що необхідно дати можливість всім громадянам зробити закордонного паспорта.

"Цю позицію ми російській стороні озвучили, і хочу підкреслити, що досі діє двостороння угода від 1997 року, яка передбачає в’їзд між Україною і Росією як за закордонними паспортами, так і за внутрішніми документами", – сказав він.

Перебійніс висловив надію, що під час подальших консультацій російська сторона візьме до уваги позицію Києва з цих питань.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: