fbpx
Політика

МЗС України розкритикувало резолюцію Європарламенту

Міністерство закордонних справ України вважає упередженою і незбалансованою резолюцію, яку 6 лютого прийняв Європарламент щодо України. Про це він сказав в коментарі МЗС, оприлюдненому в четвер.

«Викликає розчарування упередженість в оцінках Європейського парламенту дій української влади та ігнорування переважної більшості конструктивних зусиль керівництва України щодо реалізації заходів встановлення довіри і налагодження мирного та інклюзивного діалогу з опозицією і громадянським суспільством», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Також у міністерстві вважають, що цілий ряд оцінок, висловлених у резолюції Європейського парламенту, ставлять під сумнів неупередженість та ефективність діяльності запропонованої постійної спеціальної місії ЄП в Україну, доцільність створення якої вимагає додаткового вивчення.

Але не все так погано у прийнятій Європарламентом резолюції. Є в ній і ряд сигналів, що співпадають з підходами української влади до врегулювання політичної кризи в державі. Зокрема, важливий заклик Європарламенту до протестуючих Майдану утриматися від застосування сили і зберегти законність своєї справи мирним шляхом, а також вимога до всіх опозиційних лідерів продовжувати утримуватися від насильства і підтримувати мирний характер протестів. Позитивне і те, що європейські політики, як і представники української влади, пропонують шукати вихід з політичної кризи в країні шляхом мирного діалогу.

Читайте також: