fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Олександр Данилюк втік до Лондона

Активіст А. Данилюк, якого розшукує МВС, написав у Fb, що втік до Лондона.

   Координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк , який потрапив до бази осіб, що розшукуються правоохоронцями, на своїй сторінці у соцмережі facebook написав, що він втік з України і вже дістався Лондона. передає УНН.

 "На жаль, майдан перестав бути безпечним місцем. Контрреволюційна пята колона від гальмування революції перейшла до її придушення. Під прикриттям масок і окремих опозиціонерів на майдані зявились представники режимоохоронних органів. Питання мого затримання з подальшим направленням в сізо або катівню мало бути вирішено впродовж кількох годин. Не попередивши навіть охорону я перевдягнувся, натягнув балаклаву і залишив хрещатик", – написав активіст.

 За його словами, після кількох діб переховування вночі він пішки перейшов кордон. Однак, О.Данилюк не зазначив, який саме кордон. "Сьогодні нарешті дістався лондона. Доведеться координувати з екзиля", – написав на сторінці у соцмережі О. Данилюк.

 Нагадаємо, що О. Данилюк значиться як особа, яка переховується від органів досудового слідства. В якості запобіжного заходу значиться тримання під вартою. О.Данилюк звинувачується у вчинені злочину, передбаченого частиною 2 статті 294. "Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях – якщо вони призвели до загибелі людей або до інших тяжких наслідків", – йдеться у статті.

 Злочини передбачені даною статтею Кримінального кодексу караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

 Джерело: УНН

Читайте також: