fbpx
Політика

Москва не розуміє, чому європейські політики не засуджують захоплення адмінбудівель в Україні – С. Лавров

С. Лавров: РФ дивує, чому Європа не засудила захоплення будівель в Україні.

  Москва не розуміє, чому видатні європейські політики не засуджують захоплення адміністративних будівель на Україні і напади на поліцейських . Про це виступаючи в суботу на Мюнхенській конференції з політики безпеки заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, передає УНН з посиланням на "РІА-Новини".

 "Чому не чути засуджуючих голосів на адресу тих, хто захоплює адміністративні будівлі, нападає на поліцейських, виступає з расистськими і антисемітськими гаслами? Чому видні європейські політики фактично заохочують подібні дії, хоча у себе вдома негайно і жорстко присікають замахи на букву закону? " – сказав він.

 "Яка б була реакція з боку Євросоюзу, якби члени російського уряду почали відкрито висловлювати підтримку, в тому числі своєю особистою присутністю, учасникам вуличних безладів у Лондоні, Парижі чи Гамбурзі?" – продовжив міністр.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За словами Лаврова, сьогодні мова повинна йти не про новий розділ на сфери впливу, а про те, "яким чином всі країни Європи можуть зайняти виграшні позиції в висококонкурентному світі".

 Нагадаємо, у Мюнхені, столиці федеральної землі Баварії в Німеччині, відкрилася традиційна щорічна міжнародна Мюнхенська конференція з питань безпеки. Президент Німеччини Йоахим Ґаук, відкриваючи конференцію, заявив, що його країна має відігравати більшу й рішучішу роль у світових кризах. На цьогорічній конференції серед головних тем розглядатимуть війну в Сирії, кризу в Україні, ядерну програму Ірану і розвідувальні операції США.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 У Мюнхені перебувають представники з України. Сьогодні на робочому столі з питань регіональної стабільності в Середній і Східній Європі серед промовців у програмі записані міністр закордонних справ Леонід Кожара і лідер партії УДАР Віталій Кличко.

 Як очікують, у кулуарах конференції з лідерами опозиції з України має зустрітися державний секретар США Джон Керрі. Раніше, перебуваючи у столиці Німеччини Берліні, він заявляв, що опозиція в Україні має повну підтримку президента США Барака Обами і що пропозиції президента України Віктора Януковича опозиції ще не досягли рівня, який відповідав би ситуації.

  Джерело: УНН

Читайте також: