fbpx
Політика

КПУ разом з Колесніченком хоче федеративну Україну

Комуністична партія України підтримала ідею «регіонала» Вадима Колесніченка. Зокрема, комуністи пропонують скасувати в Україні інститут президентства. КПУ виступило з пропозицією закріпити в Конституції України федеративний устрій держави. Про це стало відомо з відповідних пропозицій Комуністичної партії України. КПУ оприлюднило свої «федеративні пропозиції» в офіційному виданні «Голос України».

 У КПУ привели свої аргументи на користь скасування інституту президентства в Україні. Таку пропозицію в КПУ аргументували тим, що за весь час існування інститут президентства в Україні не сприяв консолідації суспільства. Крім того, найчастіше саме інститут президентства в Україні провокував боротьбу за владні повноваження і ставав джерелом нестабільності в країні, передає «Українська правда».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Щодо організації державної влади, КПУ виходить з того, що в рамках даного етапу магістральним напрямом має бути розвиток парламентаризму», – заявили в КПУ.

 Також в КПУ вимагають «недопущення зосередження влади в руках групи осіб або однієї особи, забезпечення підконтрольності всіх владних структур українському народу».

 Згідно з пропозиціями комуністів, Верховна Рада України буде ділитися на дві палати – Палату депутатів і Раду регіонів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У пропозиції КПУ сказано, що Палата депутатів у парламенті буде включати 350 осіб, які обиратимуться за пропорційною системою з відкритими списками. До складу Ради регіонів буде входити по 3 представники від кожної області.

 Крім того, комуністи пропонують надати російській мові статус державної. Серед інших пропозицій КПУ – перенести Конституційний суд з Києва до Харкова, а також розширити способи народного волевиявлення опитуванням.

 

Читайте також: