fbpx
Право

Булатов відмовляється давати свідчення

Активіст Д. Булатов відмовляється від спілкування зі слідчими – прокурор.

   За словами прокурора м.Києва Миколи Бескишкого активіст Автомайдану Дмитро Булатов уникає спілкування зі слідчими. Про це він сказав під час спілкування із журналістами, передає кореспондент УНН.

 "На жаль, Булатов не хоче спілкуватися із слідчими. Вже два дні слідчі органи організовують слідчі дії з ним в клініці "Борис". При цьому вжиті всі заходи для забезпечення йому права на захист, але він не хоче спілкуватися із слідчими та уникає спілкування. Він активно спілкується із пресою, з народними депутатами, представниками міжнародних організацій, але коли приходять слідчі для того, щоб виконати необхідні передбачені кримінально-процесуальним законом дії, він ховається в реанімації", – сказав прокурор.

 Як повідомляв УНН, вчора слідчі столичної міліції не змогли провести слідчі дії з лідером "Автомайдану" Дмитром Булатовим через перешкоджання політиків. За інформацією представників міліції, слідчі кілька годин простояли біля палати Д.Булатова. Однак, коли з’явилася нагода поспілкуватися з Д.Булатовим, лікарі запевняли, що його стан є задовільним, слідчим так і не вдалося поспілкуватися з лідером "Автомайдану", бо цьому перешкоджали депутати з опозиції.

 Нагадаємо, 30 січня поточного року о 23.30 по спецлінії “102” до міліції звернувся народний депутат України Петро Порошенко та повідомив, що в одну з приватних медичних клінік доставлено активіста “Автомайдану” Дмитра Булатова. До медичного закладу одразу виїхала слідчо-оперативна група Дарницького райуправління столичної міліції. Правоохоронцям не вдалося детально опитати потерпілого у зв’язку зі станом його здоров’я. Зауважимо, родичі і друзі активіста повідомляли, що останній раз Дмитро Булатов виходив на зв’язок 22 січня о 23:00. За інформацією правозахисників, Д. Булатов був на барикадах 22 січня, а його зникненню передував напад Беркуту на колону автомобілів протестувальників о 1:00 четверга 23 січня. Під час цього нападу автомобілі були розбиті, а протестувальників, за повідомленнями, відвезли в невідомому напрямку. Однак Д. Булатов не був серед цієї колони автомайданівців.

 Джерело: УНН

Читайте також: