fbpx
Політика

У Європі не поспішають вводити санкції проти українських чиновників – Геращенко

 Народний депутат України від партії «УДАР» Ірина Геращенко розповіла, що після дебатів щодо України в ПАРЄ виступає канцлер Австрії. За її словами, вона поцікавилася у канцлера, чи знає той, що українські чиновники причетні до корупції, порушення прав людини і розгону демонстрантів, а також мають бізнес і нерухомість в його країні. Крім того, поцікавилася вона і про те, чи не думають вони над персональними санкціями проти тих, хто причетний до порушення прав людини.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 У відповідь, як повідомила Геращенко, вона отримала дуже розпливчасту і дипломатичну відповідь: «Україна має сама визначитися щодо свого зовнішнього вектора і зближення з ЄС без зовнішнього втручання, через самовизначення громадян. А щодо санкцій… питання треба вирішувати виходячи з правових основ, це має бути спільне рішення, яке вимагає узгодженості, тому передчасно говорити про санкції без оглядки, без широкої дискусії».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Як вона повідомила, її питання після цього продовжив депутат «Батьківщини» Володимир Ар’єв, який поцікавився, чи будуть розслідування проти корупціонерів і тих, хто причетний до розгону Майдану, але прекрасно живе в Австрії.

 «Продовжуємо тиснути разом і використовуємо кожну можливість говорити європейцям правду про Україну», – написала Ірина Геращенко в Facebook наостанок.

Читайте також: