fbpx
Політика

Янукович не повинен затягувати діалог з опозицією – МЗС Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер прокоментував діалог між владою і опозицією в Україні. Зокрема, Франк-Вальтер Штайнмайер попросив президента Віктора Януковича «не затягувати час» під час діалогу з представниками опозиції. Про це глава німецького дипломатичного відомства повідомив після зустрічі з Пан Гі Муном, генеральним секретарем ООН. Відзначимо, що зараз генсек ООН перебуває в Німеччині з робочим візитом.

«Дійте, нарешті, серйозно і виконайте все те, що ви пообіцяли опозиції», – заявив Франк- Вальтер Штайнмайер, звертаючись до українського президента.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами дипломата, зараз спостерігається деякий розрив у діалозі між владою і опозицією.

«Розрив між між тим, що було обговорено між учасниками переговорів з боку президента і опозиції, і тим, що потім було реалізовано», – пояснив міністр закордонних справ Німеччини.

Після цього Франк- Вальтер Штайнмайер підкреслив, що останнім часом у Києві все-таки був досягнутий певний прогрес. Він підкреслив, що представники інших країн «просунулися трохи вперед з Україною». Існує шанс, міркує дипломат, що з усього цього таки вийде щось схоже на нормальне політичне рішення.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За оцінками глави МЗС Німеччини, вся проблема полягає в тому, що домовленості щодо України з боку офіційного Києва «зв’язуються з дуже багатьма умовами».

Раніше Франк- Вальтер Штайнмайер прокоментував відставку прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Дипломат привітав відставку Азарова, а також назвав таке рішення «правильним сигналом».

«Відставка прем’єр-міністра України могла б відкрити шлях до пошуку політичних компромісів щодо ситуації в Україні», – заявив Франк-Вальтер Штайнмайер.

Читайте також: