fbpx
Економіка

Міністерство доходів і зборів України – потужна організаційно-ефективна структура

  Указом Президента України 24.12.2012 року було створено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України.

 Місією Міндоходів є адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, надання послуг громадянам і бізнесу та, як результат, забезпечення наповнення дохідної частини бюджету, створення умов для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі.

 За цей час у роботі Міністерства запрацювало чимало сучасних електронних сервісів, як у податковій так і у митній сферах, що цілком відповідає вимогам бізнесу і часу.

 Суб’єкти господарювання мають змогу безкоштовно отримати послуги електронного цифрового підпису у 104 відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів Міндоходів.

 З листопада 2013 р. пролонговано термін дії електронних ключів до 2 років.

 Детальну інформацію щодо режиму роботи, перелік представництв Акредитованого центру, бланки документів, зразки їх заповнення, перелік необхідних для реєстрації документів можна переглянути на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД www.acskidd.gov.ua.

 Спрощення адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного соціального внеску, антикорупційні ініціативи та законодавчі зміни, запроваджені Міндоходів – все це спрямоване на поліпшення спілкування із платниками, підтримку інтересів бізнесу та налагодження відповідного рівня сприйняття громадськістю органів доходів і зборів, а саме, як прогнозованого та дієвого партнера. Стратегічний план розвитку до 2018 року – „дорожня карта” Міндоходів, у якій чітко виписані всі напрями, цілі та перспективи, а також методи їх досягнення та реалізації.

 За один рік два відомства провели адміністративну реформу та об’єднались в Міністерство доходів і зборів України. Міністерство доходів і зборів України – потужна, організаційно-ефективна структура, яка здатна забезпечити баланс між стимулюванням розвитку підприємництва та стабільним наповненням бюджету.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: