fbpx
Політика

Тягнибок: Новий закон КПУ небезпечний для патріотів

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок прокоментував новий закон, за яким передбачається відповідальність за заперечення злочинів фашизму. Опозиціонер не виключає, що за новим законом правоохоронці зможуть притягати до відповідальності всіх громадян, які «говорять патріотичні речі». Свою думку лідер «Свободи» висловив журналістам у вівторок, 28 січня, після закінчення голосування у Верховній Раді, передає «Українська правда»

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як запевнив Тягнибок, депутати від фракції «Свобода» не голосували за закони, пропоновані комуністами.

«Наша пропозиція була не розглядати так звані фашистські закони, або ставити їх хоча б у першому читанні в парламенті», – заявив Тягнибок.

За цим законом, зазначив опозиціонер, юридичні проблеми можуть з’явитися у тих, хто говорить, що воїни УПА є «героями української держави».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Олег Тягнибок вважає, що положення закону України «Про заперечення…» є нечіткими і неконкретними. У такому випадку, стверджує лідер «Свободи», «прихильниками фашизму можна буде вважати всіх людей, які говорять патріотичні речі».

Читайте також: