fbpx
Політика

Янукович і опозиція домовилися скасувати “скандальні закони”

Опозиція і влада домовилися про скасування законів, прийнятих ВР 16 січня.

   Завершився черговий багатогодинний раунд перемовин з владою, в якому від опозиції брали участь Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк. Про це УНН повідомили у прес-службі глави держави.

 За словами члена робочої групи з врегулювання політичної ситуації, міністра юстиції Олени Лукаш, вкотре лідерам опозиції було вказано на неприпустимість підтримки радикальних дій, захоплень приміщень та шляхів. За результатами зустрічі сторони дійшли концептуальної згоди проголосувати Закон України “Про амністію”.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 "Наполяганням нашої сторони є наступна відкладальна умова для цього Закону. Амністія набуде чинності лише у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів. В іншому випадку скоєні правопорушення амністовані не будуть", – зазначила міністр.

 Також було прийнято політичне рішення про скасування прийнятих 16 січня цього року законів, які викликали багаточисельні дискусії. "Але ті закони, що не викликають зауважень, завтра будуть ухвалені Парламентом знову. Положення законів, що втратять силу завтра, будуть опрацьовані сторонами спільно та відповідатимуть європейському рівню", – зауважила О.Лукаш.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Нагадаємо, 25 січня Президент Віктор Янукович погодився на більшість вимог опозиції під час переговорів в Адміністрації Президента України. Зокрема, амністувати вже заарештованих та засуджених мітингувальників та скасувати кримінальні справи проти тисяч протестувальників; скасувати 28 січня прийняті в парламенті 16 січня 2014 року законопроекти; повернутись до Конституції України 2004 року.

 Джерело: УНН

Читайте також: