fbpx
Право

Яценюк відмовився від пропозиції Януковича очолити уряд

 А. Яценюк відмовився очолити уряд України – О. Лукаш.

   Завершився черговий багатогодинний раунд перемовин, в якому від опозиції брали участь Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк. Під час зустрічі останній очолити Уряд України згоди не дав, однак переговори будуть продовжені. Про це УНН повідомили у прес-службі глави держави.

 За словами члена робочої групи з врегулювання політичної ситуації, міністра юстиції Олени Лукаш, що стосується повернення до Конституційних норм 2004 року, сторони констатували недосконалість норм Закону №2222 та констатували відсутність особистих напрацювань текстів Конституції.

 "Сторони обговорили питання спільної участі у Конституційній реформі та обов’язковій співпраці у цьому питанні з європейськими інституціями. Також торкнулися питання референдумних процедур. Сторони домовилися про включення до порядку денного питання відповідальності Уряду", – зазначила міністр.

 Нагадаємо, сьогодні за результатами зустрічі опозиція і влада дійшли концептуальної згоди проголосувати Закон України “Про амністію”.

 Також було прийнято політичне рішення про скасування прийнятих 16 січня цього року законів, які викликали багаточисельні дискусії. Протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями перейшли в нову активну фазу 19 січня, коли відбувся штурм на Грушевського як реакція на загострення протистояння Євромайдану з офіційною владою України після прийняття 16 січня скандальних законів.

 Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року. Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест.

 Джерело: УНН

Читайте також: