fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Результати експертизи: Двоє мітингувальників загинули від вогнепальних поранень

ГСУ МВС: Двоє мітингувальників загинули від вогнепальних поранень – результати експертиз тіл.

 Причиною смерті обох чоловіків стали вогнепальні поранення. Набої, якими завдані ці тілесні ушкодження, на озброєнні міліції не перебувають. Слідчими серед інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками, повідомили УНН в УЗГ МВС України.

 Як розповів перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал, у МВС підтверджують 2 факти смертей, про які надійшли повідомлення до правоохоронних органів від учасників масових заворушень на вул. Грушевського в Києві. У першому випадку загиблим є 20-річний мешканець Дніпропетровщини Сергій Нігоян, у другому – 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили, що обидва молодики загинули внаслідок вогнепальних поранень.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 У Сергія Нігояна виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легень та серця, а також непроникаюче поранення у скроневій ділянці голови. Смерть Михайла Жизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в області серця. У першому випадку поранення спричинені картеччю на основі сплаву свинцю, у другому – мисливською кулею.

 "Набої, якими завдано тілесних ушкоджень обом загиблим, на озброєнні підрозділів відомства не знаходяться та міліцією не використовуються. Крім того, працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ, які несуть службу з охорони громадського порядку, перебувають там без табельної вогнепальної зброї", – підкреслив Віталій Сакал. Таким чином, з урахуванням отриманих даних слідчими в числі інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Підтвердженнями права на існування цієї версії слугують численні відеоматеріали з відкритих джерел, де зафіксовані люди з вогнепальною зброєю. Правоохоронці зацікавленні у з’ясуванні всіх обставин скоєння цих злочинів, оскільки вже встановлено, що тіла загиблих переміщували, свідки події відсутні. Крім того, протестувальники заважали роботі слідчо-оперативної групи міліції, намагалися заволодіти відеокамерою, якою велася зйомка тощо.

 Слідчі також надіслали запити до редакцій телеканалів із проханням надати відеозаписи подій, відзняті на вул. Грушевського в той час, коли ймовірно настала смерть потерпілих. Це допоможе провести досудове розслідування якомога повніше та об’єктивніше.

 Джерело: УНН

Читайте також: