fbpx
Політика

Петро Симоненко озвучив пропозиції для вирішення ситуації в Україні

 Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко висловив співчуття близьким і рідним тих активістів, які стали жертвами зіткнень в центрі української столиці. Як він зазначив, відповідає за все це українська влада, яка довела країну та її народ «до ручки», а також лідери «так званої опозиції», неонацистких угруповань, бойовиків націоналістичних організацій та зарубіжних політиків, які закликають людей боротися до останнього.

Петро Симоненко від особи КПУ закликав владу і лідерів Майдану прибрати з вулиць столиці всіх бойовиків, припинити силові дії, забезпечити невтручання західних країн у внутрішні справи України і сісти за стіл переговорів.

«Всякі спроби створення паралельних неконституційних структур влади як  «Народна Рада», «тимчасовий президент» і тому подібних, тільки підсилять протистояння і створять реальну загрозу переростання конфлікту в громадянську війну. Одна частина населення буде підтримувати чинну владу, а інша – самопроголошену так званою опозицією, що неминуче призведе до остаточного розколу України» , – сказав Петро Симоненко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У КПУ вважають, що потрібно зробити наступні заходи для того, щоб вирішити ситуацію в країні:

1. Оголосити Всеукраїнський референдум з питання визначення зовнішньоекономічного курсу інтеграції України.

2. Провести політичну реформу, ліквідувати інститут президента і встановити парламентську республіку, значно розширити права територіальних громад.

3. Прийняти нове виборче законодавство і повернути пропорційну систему виборів народних депутатів України.

4. З метою подолання управлінського хаосу і забезпечення жорсткого контролю над владою і політиками, заснувати незалежний громадянський орган – «Народний контроль», наділивши його широкими повноваженнями.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

5. Провести судову реформу та запровадити інститут виборності суддів.

Як нагадав Петро Симоненко, КПУ спочатку попереджала, що заборона на проведення Всеукраїнського референдуму і відмова від демократичних механізмів вирішення суспільних протиріч можуть привести до катастрофи.

«Тому, поки не пізно, поки ще зберігається можливість мирного врегулювання політичної кризи, ми закликаємо засудити екстремізм, ми закликаємо людей зупинитися, не піддаватися на провокації і вимагати проведення конструктивних переговорів з участю президента, лідерів політичних сил і громадських організацій», – додав лідер Компартії.

Він підкреслив, що іншої можливості зупинити ескалацію насильства немає.

За матеріалами: golos.ua

Читайте також: