fbpx
Новини світу

Патріарх Філарет відмовився від ордена, яким його нагородив президент України

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відмовився від ордена.

 Повідомляється, що Філарет відмовився від ордена «За заслуги I ступеня», яким його нагородив президент України. У заяві патріарха, яка розміщена на сайті Української православної церкви Київського патріархату, сказано, що йому стало відомо про нагородження орденом «За заслуги I ступеня» з офіційного повідомлення на сайті глави держави. Також, як зазначив патріарх Філарет, на засіданні, що проходило сьогодні, Священний Синод Київського Патріархату «… виніс рішення про нагородження мене орденом Святого апостола Іоанна Богослова – у зв’язку з моїм 85 -річчям».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Патріарх Філарет заявляє, що «в умовах, які сьогодні склалися в Україні, коли загинули люди, а в центрі Києва триває жорстоке протистояння, я прошу не вручати мені нагород». Глава УПЦ КП наголосив, що його рішення було підтримано членами Священного Синоду, а також архієреями, які сьогодні зібралися в українській столиці.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Розділяючи з українським народом біль і скорботу, Церква молиться за мир і припинення міжусобиці і закликає до молитви всіх віруючих. Також ми молимося за душі загиблих, за полегшення страждань і зцілення постраждалих», сказано в заяві патріарха Філарета. У заяві глави УПЦ КП також сказано, що він благословив духовенство Київського Патріархату «чинити молитви там, де цього просять люди, сприяти упокоренню ворожнечі».

 За матеріалами: Pravda.com.ua, cerkva.info

Читайте також: