fbpx
Економіка

Неподання звітності по РРО в електронному вигляді «коштуватиме» порушникам законодавства 170 грн.

З 1 січня 2014 року набрали чинності зміни щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності.

 Законодавча норма щодо необхідності електронного звітування з кожного касового апарату до Міністерства доходів та зборів набрала чинності з початку 2013 року. Штрафні санкції за ігнорування законодавчих норм повинні були нараховуватись на півроку раніше, але були відтерміновані Законом України від 21.06.2013 р. № 357-VII «Про внесення змін до розділу II Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України» про відстрочення настання відповідальності за ненадання електронної звітності».

 Документ переніс «активацію» штрафів за подання підприємцями звітності по РРО не в електронному вигляді з 1 липня 2013 на 1 січня 2014 року. Тож тим платникам, яким не вистачило року на переобладнання касової техніки, доведеться сплатити штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 170 грн.

 Нагадаємо, що для виконання вимог законодавства необхідно або замінити старий касовий апарат більш сучасним, або переобладнати існуючий РРО спеціальним модемом. Перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до використання, розміщено на порталі Міндоходів: http://minrd.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/94957.html

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: