fbpx
Політика

США поширять дію “акта Магнітського” і на Україну

Сполучені Штати Америки збираються поширити дію «акту Магнітського» ще на декілька держав, включаючи і Україну. Даний законопроект сьогодні, 17 січня, був внесений в американський Конгрес. Нагадаємо, що авторами «акту Магнітського» є сенатори Джон Маккейн і Бен Кардін. У «список Магнітського» потрапляють особи, які пов’язані з порушенням прав людини. Таких людей включають в глобальний список санкцій Сполучених Штатів Америки.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Ми попередили всіх великих порушників прав людини від Зімбабве до України і від Гондурасу до Папуа – Нової Гвінеї. Ми повторюємо, що ті люди, які порушують права людини, не зможуть уникнути наслідків своїх дій. Наслідки їх чекатимуть навіть у тому випадку, якщо їх держава не готова прийняти проти них заходи», – свідчить документ.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Нагадаємо, що «список Магнітського», в який входять 18 громадян Російської Федерації, був опублікований в квітні минулого року. У відповідь на створений список російські влада оприлюднила свій список з 18 громадян США, яким був заборонений в’їзд до РФ.

Читайте також: