fbpx
Політика

Закони 16 січня були прийняті відповідно до Регламенту – Рибак

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак повідомив, що ситуація, що склалася 16 січня парламенті, попросту не дозволяла приймати законопроекти по повній програмі, але процедура і умови, в яких діяли депутати, були законними.

 «Порядок у державі нам ніхто не прийде наводити. Ми все повинні зробити, щоб закони, які будуть діяти в Україні, були адаптовані до європейських», – зазначив Володимир Рибак.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Водночас, як заявив голова парламенту, перш ніж давати якісь оцінки прийнятих законів, їх слід проаналізувати. Крім того, за його словами, в жодній цивілізованій державі не допускаються захоплення адміністративних будівель, загрози суддям та перекриття транспортних шляхів.

 Також він повідомив, що відправив закони на підпис президенту лише після того, як перевірив, чи були вони прийняті відповідно до регламенту. При цьому він додав, що президент, у свою чергу, перш ніж підписувати закони, також проаналізує їх на предмет відповідності Конституції.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Наостанок, торкнувшись законопроекту про внесення змін до закону про регламент, Володимир Рибак сказав, що депутати, як і прості громадяни, мають відповідати перед законом у разі порушень.

Читайте також: