fbpx
Новини Євромайдана

Майдан повністю безконтрольний, ми маємо намір припинити акції на Майдані – активіст Антиавтомайдану

Представники Антиавтомайдану заявляють про намір домагатися припинення акцій на Майдані.

Представники організацій-учасників Антиавтомайдану заявляють про намір законними методами домагатися припинення акцій на Майдані Незалежності в Києві.

Про це лідер громадської організації «Оплот» Євген Жилін заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: «Антиавтомайдан про поставлені цілі та заплановані заходи».

«Те, що ми бачимо, – це повне беззаконня… Не можна незаконними методами домагатися відновлення законності… До нас звертаються багато людей, які готові просто розтягнути цей Майдан. Пройде якийсь час і ми, напевно, візьмемо організуємо цю акцію в Києві, якщо міліція і держава не хочуть наводити порядок в нашій державі…, ми самі наведемо порядок, у нас є для цього достатньо сил», – зазначив Жилін.

На уточнююче питання, коли вони планують розганяти Майдан, Жилін сказав: «Ми сьогодні поїдемо… А тижнів через два приїдемо і самі розтягнемо Майдан".

 "Є два способи реалізації свого права: це правоохоронні органи, але й громадянин має право також припинити злочин", – підкреслив Жилін, додавши, що має намір діяти виключно в рамках закону.

 Що ж до Антимайдану, який розмістився в Маріїнському парку, на думку Жиліна, він не настільки заважає киянам, але його учасники також повинні розійтися.

Крім того, він підкреслив, що «працівник міліції в разі затримання злочинця або правопорушника знаходиться в спеціальному стані, який виключає його кримінальну відповідальність за заподіяння злочинцеві або правопорушнику тілесних ушкоджень аж до середньої тяжкості».

«Ми готові виступити в якості захисників всіх працівників міліції, яких притягають до кримінальної відповідальності за перевищення повноважень, тому що вважаємо, що в їхніх діях немає складу злочину», – додав Жилін.

Представник «антимайданівців» від громадської організації «За порядок» Віктор Андрєєв пояснив, чому активісти напередодні блокували учасників Автомайдану. За його словами, вони побоюються, що "дії Автомайдану можу привести до того, що може пролитися кров".

 "Наприклад, йде ескорт президента, є державна служба охорони, яка охороняє ці ескорти… І люди можуть бути змушені застосовувати зброю… якщо знайдуться особи, які почнуть нападати на машини президента, перших осіб. Вони діятимуть за інструкцією і за законом", – пояснив Андрєєв.

 Він також додав, що блокування Автомайдану було мирною акцією. «Ми – громадська організація. І наше завдання як громадської організації не допустити свавілля в країні… вже Майдан – він повністю безконтрольний», – додав активіст.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: