fbpx
Політика

За пропаганду фашизму та знесення пам’ятників будуть саджати на 5 років до в’язниці – Симоненко

  Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко розповів про те, що сьогодні, 16 січня, у Верховній Раді були прийняті законопроекти, які посилюють відповідальність за пропаганду фашизму і вандалізм.

 За його словами, зараз громадяни досить негативно ставляться до руйнування пам’ятників героям Великої Вітчизняної війни. Як він зазначив, це вандалізм, який є результатом профашистської політики, розпочатої колишнім президентом України Віктором Ющенком і його командою ще в 2004 році.

 Петро Симоненко повідомив, що КПУ внесла пропозицію про посилення відповідальності щодо тих, хто «піднімає руку на святі місця і на пам’ятники героям». Зокрема, як він уточнив, за ці злочини буде передбачатися покарання аж до позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Як він зазначив, зараз це як ніколи актуально, оскільки буквально минулого тижня був осквернений пам’ятник на братській могилі в селі Глиняни Золочівського району Львівської області, в якій поховані 32 солдата радянської армії.

 При цьому політик звернув увагу на те, що за пропаганду фашизму тепер також передбачена кримінальна відповідальність у вигляді ув’язнення на термін до 5 років.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «У тому числі і у Верховній Раді, де сьогодні знаходиться профашистська організація «Свобода», яка займається пропагандою радикального націоналізму Донцова. І це надзвичайно скрутне і найтяжчий злочин: весь світ це засудив, а у нас продовжують займатися пропагандою», – констатував Симоненко.

  За матеріалами: golos.ua

Читайте також: