fbpx
Футбол

«Золотий м’яч» Роналду. Думки Блохіна, Луческу і за кого голосували українці

Увечері 13 січня в Цюриху було названо ім’я кращого футболіста світу за підсумками 2013 року. «Золотий м’яч» отримав португальський футболіст мадридського «Реала» Кріштіану Роналду.

 Свою думку про отримання призу Роналду висловили головні тренери київського «Динамо» і донецького «Шахтаря» – Олег Блохін та Мірча Луческу. Нагадаємо, що Олег Блохін під час своєї футбольної кар’єри отримував «Золотий м’яч» в 1975 році. «Не сумнівався, що Роналду отримає «Золотий м’яч». Торік він показав футбол екстракласу», – зазначив Олег Блохін, коментуючи нагороду португальця. За словами наставника київського «Динамо», Кріштіану Роналду «… забивав практично в кожній грі в чемпіонаті Іспанії і Ліги чемпіонів, але найважливіше, що він був справжнім лідером своєї команди».

 Мадридський «Реал» з Роналду і без нього, як вважає Олег Блохін, – «це дві різні команди». Головний тренер «Динамо» також зазначив, що два інших претенденти на «Золотий м’яч» – Франк Рібері і Ліонель Мессі також були гідні нагороди.

 Румунський фахівець Мірча Луческу, говорячи про вручення «Золотого м’яча» португальцю, зазначив, що хоча мадридський "Реал" в минулому сезоні і не виграв Лігу чемпіонів, але Кріштіану Роналду «весь час був на передньому плані». «Він скористався ситуацією, коли Мессі отримав травму у важливий період сезону. Мессі був номер один, але тепер все змінилося», – наводять ЗМІ слова Мірчі Луческу з посиланням на gsp.ro.

 Відзначимо, що головний тренер української збірної Михайло Фоменко в голосуванні за найкращого футболіста світу поставив на перше місце саме Кріштіану Роналду. Другим, на думку Фоменка, був Ліонель Мессі, а третім Франк Рібері. Капітан української збірної Руслан Ротань поставив на перше місце Хаві, на друге Ліонеля Мессі, а третім був Кріштіану Роналду.

 Нагадаємо, що отримавши нагороду, Кріштіану Роналду висловив слова подяки всім, хто його підтримав, а глядачі, які спостерігали за церемонією нагородження побачили сльози кращого футболіста світу.

 За матеріалами: sport.ua, terrikon.com

Читайте також: