fbpx
Новини світу

Мер Лондона звинуватив телеканал «Бі-Бі-Сі» в упередженості через серіал «Шерлок»

Мер Лондона Борис Джонсон звинуватив телевізійний канал «Бі-Бі-Сі» в упередженості через пародійну газетну публікацію в серіалі «Шерлок». Про це пише авторитетне британське видання The Times.

 У серії, показаній 5 січня 2014 року, в кадрі показали вигадану газету, в якій серед інших була присутня замітка про мера столиці Британії, котрий запропонував план перетворення річки Темза в автомобільне шосе. Ім’я мера не повідомлялося, однак у статті градоначальника охарактеризували як «мутну, незв’язну і самозакохану» людину, а його план щодо Темзи називався «безрозсудним». До головного змісту серії публікація в газеті про мера відношення не мала.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Борис Джонсон прокоментував цей епізод з газетою наступним чином: «Елементарно, Ватсон. Мій дедуктивний метод підказує, що це просто пересмикування "Бі-Бі-Сі"». Телеканал звинувачення мера в свою адресу спростував. Відзначимо, що пародійна газета в серіалі «Шерлок» не замислювалася як атака на Бориса Джонсона.

Відзначимо, в 2012 році Борис Джонсон, який представляє Консервативну партію Великобританії, вже виступав з критикою на адресу редакції телеканалу «Бі-Бі-Сі», назвавши її  «статичною, єврофільскою і надто упередженою на користь лівих».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: