fbpx
Футбол

Похорон Ейсебіо перенесений на понеділок

Португальські ЗМІ з посиланням на спортивну газету A Bola повідомили, що похорон знаменитого португальського футболіста Ейсебіо, який помер п’ятого січня, перенесені на понеділок, 6 січня. Раніше повідомлялося, що церемонія похорону відбудеться у вівторок, сьомого січня.

У неділю з’явилося повідомлення, що 71-річний Ейсебіо помер у результаті зупинки серця і дихання. Причиною смерті знаменитого футболіста стала, за висновком медиків, серцева недостатність.

У Португалії з нагоди смерті великого спортсмена оголошено триденний національний траур.

Еузебіу да Сілва Феррейра, або, як його ласкаво називали вболівальники в усьому світі, Ейсебіо, народився 25 січня 1942 року в місті Лоуренсу – Маркиш в Мозамбік і став першим великим футболістом – вихідцем з Африки. У складі одного з кращих клубів Португалії – лісабонської «Бенфіки» він зіграв 715 матчів і забив 727 голів, а за збірну Португалії зіграв 64 матчі і забив 41 гол.

Ейсебіо був бронзовим призером чемпіонату світу 1966 року, одинадцятикратним чемпіоном Португалії, п’ятикратним володарем Кубка Португалії та володарем Кубка європейських чемпіонів сезону 1961/62. За його гру йому давали безліч ласкавих прізвиськ, одне з яких – Чорна Пантера.

За матеріалами: ИТАР -ТАСС

Читайте також: