fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Побиття Т. Чорновіл. На відновлення здоров’я Чорновіл потрібно два місяці – лікарі

На відновлення здоров’я Чорновіл потрібно два місяці – лікарі.

 На відновлення здоров’я побитої 25 грудня журналістки Тетяни Чорновіл, за словами лікарів, потрібно щонайменше два місяці.

Як передає ТСН, на 13- й день після побиття Чорновіл все ще перебуває в лікарні. Лікарі називають її стан задовільним. "Я почуваюся більш-менш. Не можу сидіти за комп’ютером, як починаю читати текст – у мене починається запаморочення. У мене знову-таки якась проблема емоційна. Дуже швидко збуджуюся", – розповіла Чорновіл.

За її словами, в ніч на 25 грудня вона їхала з Майдану додому, щоб наступного дня побачити виступ сина в дитячому садку. Каже, коли на Бориспільській трасі помітила, що за нею стежать, відразу подумала про арешт. Коли ж машину стали таранити – зрозуміла, що це – цілеспрямоване переслідування. На записі з відеореєстратора не чути жодного слова від журналістки і вона визнає, що дійсно мовчала.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

"Я була сконцентрована, я намагалася вижити, бо зрозуміла – що події розгортаються таким чином, що, очевидно, це замовлення мене", – сказала потерпіла. Головною її метою в ті секунди, сказала вона, було дістатися будь-якого людного місця. Тікати з машини вона стала, коли зрозуміла, що ударів автомобіль таки не витримав. Коли Чорновіл наздогнали – били професійно – прицільно по голові, причому намагалися точно по скронях.

"Я пам’ятаю, як у мене просідає ніс, я пам’ятаю, як він просто знищується. Я не можу зрозуміти, чому я стояла з опущеними руками і мене весь цей час били по обличчю", – сказала Чорновіл. Вона вважає, що нападники були впевнені, що вона мертва, тому й залишили її лежати на узбіччі. "У моїх легенях було багато крові. А це означає, що я не дихала певний час. Якийсь час на холодній температурі – і я могла не піднятися", – сказала журналістка.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Як повідомлялося, в ніч на 25 грудня журналістку Чорновіл, яка їхала на своєму автомобілі, жорстоко побили чоловіки на Бориспільській трасі недалеко від Києва. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство», пізніше була додана ще одна стаття – про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, яка передбачає більш суворе покарання. У рамках розслідування затримано п’ятеро підозрюваних.

Джерело: УНІАН

Читайте також: