fbpx
Політика

Яценюк: У першому турі президентських виборів-2015 візьмуть участь всі три лідери опозиції

У першому турі президентських виборів в 2015 році будуть брати участь всі три лідери українських опозиційних політичних сил. Про це стало відомо від лідера парламентської фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка. Опозиціонер заявив про це в ефірі на «5 каналі».

Арсеній Яценюк нагадав про те, що рішення про участь відразу трьох лідерів опозиції у виборах президента було прийнято ще навесні минулого року.

«Щодо єдиного кандидата на президентських виборах ми вже провели частину переговорів і їх оприлюднили офіційно, тому що 18 травня минулого року ми підписали угоду між трьома політичними силами. У цьому документі ми чітко визначилися з тим, що єдиний кандидат в 2015 році отримає підтримку в 2-му турі», – заявив лідер «Батьківщини».

Читайте також:  Проросійські сили скористалися протестом фермерів у Чехії

За словами опозиціонера, вказана угода вже була підписана, тому вона повинна виконуватися. Зокрема, зазначив Яценюк, в угоді чітко сформульований наступний підхід: в рамках першого туру президентських виборів всі кандидати від опозиції проходять як «праймеріз». У другий тур на виборів президента проходить той кандидат, який отримає найкращий результат. Саме цей кандидат, запевнив Яценюк, і отримає в результаті підтримку об’єднаної опозиції.

Лідер «Батьківщини» запевнив, що на цьому етапі офіційно нічого так і не змінилося.

«Тут дуже важливо усвідомити, що таке перемога. Перемога – це не стати новим президентом, а змінити нашу країну, а один президент не здатний це зробити», – підкреслив Яценюк.

Читайте також:  Лобіст УПЦ МП спочатку визнав зв’язок з РПЦ, а потім заперечив

Саме тому, міркує політик, перемога на виборах президента полягає в тому, щоб українські опозиційні сили в 2014 році зуміли сформувати єдину команду – переможницю.

«Така команда не просто піде в 2015 році на вибори, не просто їх виграє, а доведе всьому світові, що Україна в змозі проводити зміни, і що після 2015 року наша країна буде фактичним членом ЄС», – підсумував Яценюк.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: