fbpx
Політика

Яценюк: Євромайдан в Києві повинен залишитися до 2015 року

Нинішній Євромайдан в Києві повинен залишатися аж до президентських виборів 2015 року. Про це стало відомо від лідера парламентської фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка. Опозиціонер заявив про це в ефірі на «5 каналі».

«Майдан повинен залишатися в центрі Києва як серце української свободи, як свого роду мобілізаційний пункт», – заявив опозиціонер.

Втім, міркує лідер «Батьківщини», опозиція зможе перемогти лише після того, як Майданом стане вся Україна. Арсеній Яценюк хоче, щоб Майдан охопив всю Україну, – від Заходу і до Сходу.

«Майдан не має права стояти, тому що якщо Майдан стоїть – це означає, що ми регресуємо, а не прогресуємо», – підкреслив опозиціонер.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Саме тому, пояснив Арсеній Яценюк, керівники Євромайдану зараз вирішили ввести нову тактику – тактику певних «партизанських вилазок». Зокрема, сказав Яценюк, представники Майдану йдуть до міліціонерів, до Віктора Януковича, Миколи Азарова, Володимира Рибака. Крім того, представники Майдану захищають своїх активістів біля ДАІ.

«Майдан постійно за щось бореться», – зазначив політик.

Після цього Арсеній Яценюк розповів, що громадське об’єднання «Майдан» вирішили створити для того, щоб захистити результати голосування на виборах президента України в 2015 році. За словами лідера «Батьківщини», у опозиції залишається один рік для того, щоб підготуватися до президентських виборів -2015.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Залишається рік на те, щоб ті сотні тисяч українців, які стояли на Майдані, доклали своїх зусиль для роботи в комісіях у якості агітаторів або спостерігачів», – пояснив Яценюк. 

Крім того, українці повинні приїхати в Київ на Майдан в ніч, коли будуть підраховувати голоси на президентських виборах. Це потрібно зробити для того, упевнений Яценюк, щоб захистити вибір мільйонів українських громадян.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: