fbpx
Політика

Віце-президент Європарламенту пообіцяв допомогти зі звільненням Тимошенко

Віце-президент Європейського парламенту Джанні Піттелла закликав керівництво Європейського союзу прийняти всі необхідні заходи для того, щоб звільнити екс -прем’єр- міністра України Юлію Тимошенко. Про це повідомили представники ВО «Батьківщина».

Джанні Піттелла заявив про це під час прес-конференції, яку він дав разом з Євгенією Тимошенко, донькою засудженого екс-прем’єра.

«Я буду закликати європейські інституції знайти інші заходи, які будуть більш рішучими, щоб зупинити нинішні антидемократичні дії в Україні. Ми знайдемо спосіб, як зупинити все це», – запевнив Піттелла.

Після цього віце-президент Європарламенту підкреслив, що в цьому питанні йдеться про введення санкцій. Як приклад порушень в Україні демократії і прав людини віце-президент Європарламенту Джанні Піттелла назвав ув’язнення Юлії Тимошенко. Варто відзначити, що чиновник згадав і слідчі заходи, які правоохоронці почали щодо адвоката екс-прем’єра Сергія Власенка. Також Джанні Піттелла нагадав і про побиття журналістки Тетяни Чорновіл, а також судові процеси проти активістів з Євромайдана.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Нагадаємо, що 3 січня 2014 року Юлія Тимошенко подала на адресу адміністрації Качанівської колонії заяву, в якій попросила змінити режим перебування у в’язниці. Згідно зі статтями 98-ї і 99-ї Кримінально-виконавчого кодексу України, ослаблення тюремного режиму, крім усього іншого, означає право ув’язненого на необмежену кількість короткострокових побачень. Додамо, що засудженого також повинні перевести в соціальний лікувальний заклад, надавши йому можливість залишати в’язницю. Втім, залишати територію в’язниці можна буде тільки в межах того населеного пункту, де вона знаходиться.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Крім того, зараз питання із звільненням екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко як і раніше залишається на порядку денному в ЄС. Про це раніше стало відомо від Ребекки Хармс, голови фракції «Зелених» в Європейському парламенті.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: