fbpx
Політика

Карпунцов: Опозиція вважає своїм обов’язком захистити всіх громадян, на яких чиниться тиск влади з політичних мотивів

В. Карпунцов: Влада почала 2014 з безпрецедентного залякування громадян, що беруть участь в акціях протесту.

  Влада почала 2014 рік з безпрецедентного залякування громадян, що беруть участь в акціях протесту і провокацій проти них. Про це на брифінгу в Штабі національного опору заявив народний депутат від УДАРу, що є куратором юридичного напрямку партії Валерій Карпунцов, передає кореспондент УНН.

 Він підкреслив, що опозиція вважає своїм обов’язком захист всіх громадян, на яких здійснюється тиск влади за політичними мотивами. "Сьогодні щодня фіксуються факти гоніння і тиску на політично активних громадян, зокрема, учасників Автомайдану. Особливо цинічну роль в цьому політтиску відіграють представники ДАІ, які з незаконними вимогами обходять помешкання громадян з метою завезти їх під адміністративну чи навіть кримінальну відповідальність" – розповів В. Карпунцов. Він нагадав, що працює гаряча лінія, юристи опозиційних партій фіксують всі звернення громадян, щоб потім надати відповідну допомогу.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Також опозиція збирає доказову базу порушень влади, аби рано чи пізно притягти всіх винних до відповідальності. Він наголосив, що жоден факт порушення прав громадян і тиску на них за політичними мотивами не залишиться поза увагою. Як приклад Карпунцов навів факт, коли в Переяслав-Хмельницькому у активіста Автомайдану начебто за несплату штрафу було вилучено машину, яку відправили на штрафмайданчик." "Це робиться з однією метою – щоб автівка більше не брала участі в політичних акціях. Але вже сьогодні Автомайдан приїхав в Переяслав, до акція доєднався і Віталій Кличко. Ми захищатимемо кожного громадянина і їх право на мирний протест" – говорить Карпунцов.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Він закликав громадян фіксувати всі факти протиправних дій правоохоронних органів і провокації влади. "Тільки після того, як в мережу виклали відео справжніх подій на вул. Володимирській, коли працівник ДАІ кинувся під машину учасниці Антимайдану, ДАІ призупинилося в своїх фантазіях щодо наїзду на міліціонера. УДАР щоденно оновлює люстраційний список, куди заносяться всі, причетні до політрепресій. І ці посадовці обов’язково відповідатимуть перед Законом "- наголосив він.

 Джерело: УНН

Читайте також: