fbpx
За кордоном Україна

Федір Конюхов потрапив в потужний циклон в Тихому океані

Російський мандрівник Федір Конюхов, який вирішив самотужки на весловому човні перетнути Тихий океан, потрапив у потужний циклон, який загрожує перевернути човен "Тургояк". Про це він розповів в сеансі зв’язку із землею. Пориви вітру досягають 30 вузлів, а п’ятиметрові хвилі без кінця піднімають "Тургояк" на свої гребені і потім жбурляють вниз.

 "Пару раз минулої ночі хвилі прикладали човен так сильно, що думав, ну все, перевернемося", – такими словами змалював Конюхов штормову обстановку в Тихому океані. За його словами, "Тургояк" зараз йде за течією Гумбольдта, вода в якому настільки холодна, що людина, що випала з човна, зможе витримати лише кілька хвилин.

Читайте також:  У Чехії засудили прокремлівську активістку, яка закликала до "деукраїнізації"

 Мандрівник, за плечима якого п’ять навколосвітніх плавань, повідомив також, що "зараз човен йде в режимі виживання, океан гуде, обстановка гнітюча". Він знаходиться в непромокальному костюмі і яхтових шкіряних чоботях і цей одяг не змінює вже десять днів. До човна Конюхов прив’язаний спеціальним страхувальним поясом. Мандрівник зізнався, що сам не очікував таких складнощів.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

 За положенням на третє січня "Тургояк" заглибився в Тихий океан на 1148 кілометрів, до Австралії йому залишається ще понад 12 тисяч кілометрів.

 За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: