fbpx
Право

В Україні введено податок на нерухомість

В Україні з 1 січня 2014 року набрала чинності раніше відкладена правова норма Податкового кодексу про обов’язкове оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. Про це 3 січня 2014 повідомляють ЗМІ.

 До цього часу платники податків повинні були уточнити майнові дані. Як зазначили в прес-службі Міністерства доходів і зборів України, можливість уточнити майнові дані використали більше 70 відсотків платників податків. Сповіщення про нарахований податок на нерухомість за минулий рік будуть розіслані платникам цього податку до 1 липня поточного року.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 До 1 липня нинішнього року контролюючими органами буде визначена сума податку, який необхідно сплатити. Платникам вручать повідомлення про платіжні реквізити і нарахований податок. Платіжний документ видадуть на кожен об’єкт оподаткування.

 Об’єктом оподаткування служать будинки і квартири, які перевищують площу в 250 квадратних метрів і 120 квадратних метрів, відповідно. Будинки та квартири меншої площі є предметом податкової пільги.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами : korrespondent.net

Читайте також: