fbpx
Право

Мурсі судитимуть за звинуваченням у втечі з в’язниці

Колишній президент Єгипту Мухаммед Мурсі, повалений військовими влітку минулого року в ході народних хвилювань, 28 січня постане перед судом. Мурсі і кілька його соратників звинувачуються в тому, що в 2011 році зробили масову втечу з в’язниці.

 Екс-президент буде тримати відповідь перед судом разом з більш ніж сотнею фігурантів справи про втечу, включаючи представників угруповання ХАМАС. Всім їм пред’явлені звинувачення, пов’язані з подіями 2011 року: втеча з в’язниці, організація нападів на в’язниці, вбивства ув’язнених, військових і поліцейських.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Крім того, Мохаммеду Мурсі інкримінується підбурювання до вбивства демонстрантів, а також шпигунська діяльність і навіть державна зрада. Генеральна прокуратура Єгипту зробила запит в Інтерпол з проханням про арешт  лідерів міжнародної мережі Асоціації "Брати- мусульмани", що перебувають за кордоном, а також ряду активістів палестинського руху ХАМАС і ліванської партії "Хезболла".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Примітно те, що слідство у цих справах було відкрито ще в момент, коли Мурсі займав пост президента країни. Як повідомляють місцеві ЗМІ, це було зроблено за позовом каїрського адвоката Аміра Салема, який, за його власними словами, підготував позов так ретельно, що він просто не міг не бути прийнятий.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: