fbpx
Політика

В Італії опубліковано журналістське розслідування про таємниці Ватикану

В Італії у видавництві "Ріццолі" вийшла в світ книга під назвою "Інтриги у Ватикані", розслідування журналістів інформаційного агентства АНСА Ніни Фабріціо і Фаусто Гаспарроні.

Підзаголовок книжки – "Таємниці і секрети в тіні святого Петра – від Борджія до наших днів" – ясно розкриває зухвалий задум авторів цієї книги. Як повідомляється, це документальне дослідження кримінальних подій, що сталися при папському дворі за два тисячоліття його історії.

На думку критиків, книга дуже актуальна на тлі реформи Римсько-католицької церкви, проводиться новим понтифіком Франциском. Автори книги знайомлять читачів з цілою вервечкою палацових епізодів в коридорах влади папської держави – ​​численні змови і замахи, покликані позбавити влади, свободи і навіть життя намісників апостольського трону.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Наводяться також подробиці переговорів Павла VI, коли він намагався звільнити італійського екс-прем’єра Альдо Моро, захопленого терористами "Червоних бригад", а також про не завжди прозорі відносини Святого Престолу з диктаторськими режимами ХХ століття.

 Включені і глави з такими гучними сюжетами новітнього часу, як замах на Папу Івана Павла II і раптова кончина його безпосереднього попередника Іоанна Павла I. У полі зору авторів опинилися і загадкові смерті командира ватиканської швейцарської гвардії полковника Естерманна, його дружини Гладіс і капрала Торн, розслідування яких було закрито в рекордно короткий термін, залишивши масу питань, а також загадкова смерть провідного папського фінансиста Роберто Кальві, який був знайдений мертвим з петлею на шиї під лондонським мостом "Чорні ченці".

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: