fbpx
Новини світу

Гімн на Майдані Незалежності у новорічну ніч. Чи потрапить Україна до Книги рекордів Гіннеса

Заплановане масове виконання гімну України на головній площі української столиці відбулося. Нагадаємо, що напередодні Нового року була подана офіційна заявка на реєстрацію рекорду в Книзі рекордів Гіннеса. Таким чином, Україна претендує на рекорд за кількістю учасників одночасного виконання гімну країни.

 У даний момент такий рекорд на офіційному рівні належить Індії. Навесні минулого, 2013 року, гімн цієї країни виконували 121 630 осіб. Чи вдасться Україні випередити за цим показником Індію? Дане питання залишається відкритим і, можливо, відповідь на нього ми дізнаємося  найближчим часом. У новорічну ніч на столичному Майдані Незалежності перебували експерти та фахівці, які, як пишуть у засобах масової інформації, зафіксували результат.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Що ж до кількості людей, присутніх на головній площі української столиці у новорічну ніч, то в ЗМІ можна побачити суперечливі цифри. Одні видання пишуть про двадцять тисяч присутніх на Майдані, інші про п’ятсот тисячах.

 Як би там не було, виконання гімну України на Майдані Незалежності виглядало вражаюче. Люди, що прийшли на Майдан, під час виконання гімну включили ліхтарики і свої мобільні телефони, що створило неймовірну атмосферу. Разом з присутніми на Майдані Незалежності гімн України співали Руслана, лідери української опозиції, а також координатори Євромайдану. 

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Гімн України на Майдані Незалежності у новорічну ніч (відео):

Відео: YouTube

Читайте також: