fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Побиття Т. Чорновіл. Один із затриманих раніше був судимий за зґвалтування

Один із затриманих за побиття Т. Чорновіл раніше був судимий за зґвалтування.

  Один із затриманих 25 грудня у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо побиття громадської активістки Тетяни Чорновіл раніше був судимий за зґвалтування. Про це УНН повідомили поінформовані джерела у Міністерстві внутрішніх справ.

 Співрозмовник повідомив, що йдеться про Олександра Котенка 1972 року народження, який відбув покарання у вигляді 4 років позбавлення волі за зґвалтування.

 Крім того, за інформацією співрозмовника, О. Котенко входив до банди Савлохова.

 Як вже повідомляв УНН, з посиланням на власні джерела що О. Котенко є рідним братом Сергія Котенка, оголошеного у розшук у рамках кримінального провадження щодо нападу на Т. Чорновіл.

 Нагадаємо, вночі з 24 на 25 грудня була побита журналістка і активістка Євромайдану Тетяна Чорновіл, що пов’язує напад на себе з активною громадською діяльністю. У Т. Чорновіл діагностований струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як повідомлялося, міліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновіл. Інформація внесена до ЄРДР за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб).

 Розслідуванням займаються слідчі Головного слідчого управління МВС України. Зазначимо, президент України Віктор Янукович звернувся до правоохоронців з вимогою терміново вжити всіх необхідних заходів для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл.

 Генеральний прокурор В. Пшонка наголосив, що розслідування побиття активістки має бути максимально відкритим та взяв процесуальне керівництво під особистий контроль.

 Наразі триває розслідування: двоє осіб вже затримано, ще одного оголошено в розшук. Крім того, у Броварах з пошкодженнями виявлено авто, яке фігурує на відео з відео реєстратора автомобіля Т. Чорновіл (розповсюдженого у ЗМІ) — йдеться про Porch Cayene Turbo зареєстрований на одного з затриманих.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Одного з підозрюваних в участі в скоєнні злочину оголошено в розшук, йдеться про Сергія Котенка.

 Раніше ЗМі повідомляли, що на нього нібито була зареєстрована “Кейко Україна”, яка була задіяна в схемах зміни власника телеканала ТВі.

 З власних джерел УНН стало відомо, що міліція планує допитати Давида Жванію та Миколу Княжицького.

 Довідка: ОЗГ Савлохи діяло наприкінці 80-х та до 2000-х, здебільшого на території Києва. Лідер угруповання Борис Савлохов заслужений тренер УРСР з вільної боротьби. Він оточив себе бійцями, які займалися рекетом. Їх діяльність пов’язують з рядом вбивств та вибухів у столиці.

 Джерело: УНН

Читайте також: