fbpx
Економіка

День відкритих дверей для майбутніх платників податків пройшов в ДПІ у Шевченківському районі Києва

  З нагоди річниці від дня створення Міністерства доходів і зборів України фахівці ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві провели День відкритих дверей для вихованців столичного ліцею «Універсум».

 Злиття митної та податкової служб в єдине міністерство стало визначною подією не тільки для співробітників новоутвореного органу державної влади, а й для громадян та бізнесу. Відтепер концентрація усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів зосереджена в рамках єдиної владної структури. Саме про історію створення Міністерства доходів і зборів та позитивні зміни як для громадян, так і для підприємців розповідали учням фахівці ДПІ.

 Зокрема, школярів зацікавила процедура отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків, а фахівці профільного підрозділу розповіли гостям яким чином та при наявності яких документів його можна отримати. Також ліцеїсти відвідали і представників Акредитованого Центру Сертифікації Ключів, які показали на практиці як відбувається процедура реєстрації електронного ключа цифрового підпису, та розповіли про переваги електронного звітування.

 Загалом візит до податкової інспекції виявився цікавим та змістовним. Учні із захопленням спостерігали за процесами, які відбуваються у Центрі обслуговування, ставили багато запитань, а наостанок щиро подякували за змістовну екскурсію та цікаву інформацію.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: