fbpx
Економіка

Борги по зарплатах бюджетникам мають бути виплачені до кінця року – доручення Януковича

  Президент України Віктор Янукович доручив прем’єру Миколі Азарову до 30 грудня вирішити питання з погашенням заборгованості по зарплатах співробітникам бюджетних установ Києва.

"Я прошу, Миколо Яновичу, щоб Ви в найближчі дні це питання вирішили і не пізніше 30-го числа гроші були на рахунках підприємств, і люди мали можливість їх отримати", – сказав він, відкриваючи засідання Ради регіонів у четвер у Києві.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

В. Янукович зазначив, що це питання повинне бути вирішене і в столиці, незважаючи на те, що не відбулося останнє засідання сесії Київської міської ради, на якому мало бути ухвалено рішення про розподіл виділених урядом додаткових коштів на зарплати бюджетникам за листопад-грудень. "Люди, які заблокували прийняття цього рішення, нехай несуть відповідальність перед своєю совістю, якщо вона у них є, і перед людьми", – додав президент.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Він також попередив першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка та секретаря Київради Галину Герегу про персональну відповідальність за своєчасну виплату зарплат у Києві. " Голубченко і Герега персонально несуть відповідальність. Щоб ви, як говориться, ноги приробили цим грошам і люди їх отримали", – сказав В. Янукович.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: