fbpx
Політика

Ю.Тимошенко привітала М. Ходорковського із звільненням з колонії

Ю. Тимошенко передала публічний лист М. Ходорковському.

  Юлія Тимошенко передала публічний лист Михайлу Ходорковському, якого було звільнено з колонії у РФ – про це УНН повідомили у прес-службі ВО "Батьківщина".

 Тимошенко привітала набуття Михайлом Ходорковським волі.

 "Мені здається, що розумію деякі емоції, які він зараз відчуває. Політичні в’язні, як і люди, що пережили клінічну смерть, переживають по той бік реальності дуже схожі відчуття і повертаються звідти зміненими, з незрозумілими для багатьох відхиленнями від домінуючих у суспільстві цілей і норм", – пише Юлія Тимошенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Політичні в’язні, перебуваючи в неволі, з невідомих законам виробляють таку кількість внутрішньої свободи, що нею можна тричі заповнити світ. … У Михайла Ходорковського з’явилося особливе натхнення спробувати зробити світ менш жорстоким і справедливішим для багатьох. Немає сумнівів, що він вже давно переріс банальну пристрасть колекціонування грошових знаків.

 І, як багато інших, я вірю, що звільнення Михайла Ходорковського подарувало світу сильного, інтелектуального, морального воїна, який хоч трохи, але зможе разом з іншими наблизити людство до любові та співчуття", – зазначила Тимошенко у листі.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Нагадаємо, М. Ходорковський провів за ґратами понад 10 років за формальними звинуваченнями в шахрайстві і ухилянні від сплати податків. Він не визнав себе винним за цими звинуваченнями. Цього тижня президент Росії Володимир Путін помилував Ходорковського і мотивував його звільнення "гуманітарними міркуваннями". Під час своєї першої прес-коференції після звільнення колишній російський нафтовий магнат висловив сподівання, що В. Янукович звільнить Ю. Тимошенко.

 Джерело: УНН

Читайте також: