fbpx
Новини Євромайдана

С. Власенко: “Євромайдан в черговий раз не почув чіткого плану дій”

Євромайдан в черговий раз не почув чіткого плану дій – С. Власенко.

  Євромайдан сьогодні в черговий раз не почув від політиків чіткого плану дій. Про це на своїй сторінці в Facebook написав екс-нардеп фракції "Батьківщина" та захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, передає УНН.

 "Був сьогодні на Майдані. Відчуття протиречиві: з одного боку, щиро радий, що прийшло багато людей. Але з другого боку, я особисто знову не почув практичного плану дій. Заклики про необхідність нової Конституції та зміну законодавства планом не вважаю, оскільки парламентським шляхом сьогодні це не можливо", – відзначив С. Власенко.

 За словами політика, розмови про перемоги Майдану є безпідставними, оскільки президент Віктор Янукович зробив все, що хотів всупереч протестам.

 "Був прикро вражений черговими реляціями "про перемоги Майдану".

 Янукович зробив все, що хотів. Мені здається, як хотів би більше – зробив би більше", – зауважив С. Власенко.

 Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив процес підписання підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з Європейським союзом. Того ж вечора в Києві почали збиратися люди на Майдані Незалежності для того, щоби виразити свій протест проти рішення Уряду про призупинення євроінтеграції України. На саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада Україна не підписала Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом.

 За словами українських високопосадовців, Україна взяла паузу у підготовці до підписання Угоди через необхідність знайти компенсатори для української економіки, яка б отримала великі збитки після підписання Зони вільної торгівлі з ЄС. Після завершення саміту у Вільнюсі, не зважаючи на не підписання Угоди, ряд впливових європейських політиків заявив, що двері Європейського Союзу залишаються відчиненими для України.

 Станом на ранок 30 грудня на Євромайдані в Києві відбулися сутички між представниками правоохоронних органів, зокрема спецпідрозділу "Беркут" з учасниками протестів, які на той момент поступово розходилися. В результаті було побито багато учасників Євромайдану, серед яких велика кількість студентів. Протестувальники, які встигли втекти з Майдану незалежності сховались за стінами Михайлівського собору.

 1 грудня у Києві зібралося багатотисячне народне віче, яке пройшлося ходою від пам’ятника Тарасу Шевченку до Майдану Незалежності. В результаті відбулося захоплення будівлі КМДА та будинку профспілок на Майдані Незалежності. Того ж дня відбулися жорстокі сутички на вулиці Банковій під Адміністрацією Президента між представниками правоохоронних органів та радикально налаштованими учасниками протесту, які намагалися прорватися до головної адмінбудівлі. В результати біло травмовано за різними підрахунками кілька сотень осіб та понад 40 представників ЗМІ.

 Прокуратура міста Києва розпочала перевірку інформації щодо причетності лідера організації "Братство" Дмитра Корчинського до штурму адміністрації президента на вулиці Банковій. Згодом було оголошено, що лідера організації "Братство" Дмитра Корчинського оголосили у розшук.

 Прокуратура звернулася до суду, щоби той оголосив його у розшук у зв’язку з наявністю інформації про те, що Д. Корчинський перебуває за кордоном.

 Вночі 11 грудня силами спецпідрозділу "Беркут", комунальні служби спробували розчистити Майдан Незалежності від барикад. В результаті виникло декілька сутичок між мітингувальниками та правоохоронцями. На ранок беркут відступив, а барикади почали відновлювати.

 Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував, що українська влада немає наміру відступати від курсу на євроінтеграцію. УНН також повідомляв, що "Газпром" продаватиме газ в Україну по 268,5 дол. за 1000 кубометрів – відповідне доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік" було підписано 17 грудня в присутності президентів України та РФ у Москві. Україна також отримала кредит в 15 мільярдів доларів від Росії.

 Джерело: УНН

Читайте також: