fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан-2013. На Народному віче 22 грудня вирішили створити Народне об’єднання “Майдан”

 Сьогодні, 22 грудня, на столичному Майдані Незалежності проходить чергове Народне віче. Дані про кількість його учасників сильно різняться. Так, кореспондент "Інтерфакс – Україна " станом на годину дня оцінює кількість учасників сьогоднішньої акції приблизно в 40 тисяч осіб, а прес-служба ВО "Свобода" повідомляє про приблизно 100 тисяч присутніх на Народному віче.

 Повідомляється, що почалося сьогоднішнє Народне віче з молебню. Потім перед присутніми виступили політичні та громадські діячі, серед яких був і колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який закликав присутніх стояти «доти, доки режим Януковича не буде повалений».

 На Народному віче було прийнято рішення створити Народне об’єднання "Майдан". За словами лідера ВО «Батьківщина» Олександра Турчинова, «до складу народного об’єднання "Майдан" можуть вступити політичні партії, громадські організації та українські громадяни». Співголовами ради "Майдану" стали колишній український прем’єр Юлія Тимошенко, один з лідерів опозиційної "Батьківщини" Арсеній Яценюк, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, а також очільник ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

 У число співголів Народного об’єднання "Майдан" також увійшли президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт, відома українська співачка Руслана Лижичко та лідер руху "Третя Українська республіка " Юрій Луценко.

 

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: