fbpx
Новини Євромайдана

«УДАР» назвав депутатів, яких можуть заарештувати за участь у Євромайдані

Ряд народних депутатів України від опозиції, які беруть участь у Євромайдані, незабаром можуть бути заарештовані. Такий прогноз зробив Сергій Каплін, народний депутат України від фракції «УДАР».

«Мільйони українців кинули виклик нинішньому режиму. Частина поранені жандармами самодержавства – бійцями "Беркута". Частина взята в полон, під варту. Ще одну частину учасників Євромайдану чекає не менш вишукана розправа – арешт. Це депутати від опозиції», – заявив Сергій Каплін.

Підставою для цього, стверджує депутат, є 109 стаття КК України та статус «змовників». Також Сергій Каплін розповів, кого може чекати така доля. Крім нього самого зараз «під прицілом» знаходиться лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, перший заступник лідера «Батьківщини» Олександр Турчинов, а також народний депутат України Сергій Пашинський. Від фракції «Свободи» у списку Сергія Капліна фігурують Олег Тягнибок, народні депутати Юрій Михальчишин, Андрій Іллєнко та інші представники даної політичної сили.

Як стверджує Каплін, затримання всіх зазначених осіб заплановані під час «зимових свят». На мандати і депутатську недоторканність при затриманні не зважатимуть, упевнений він. Тим більше, підкреслив опозиціонер, що ордери на арешт народних депутатів були готові ще 2 тижні тому.

Раніше повідомлялося, що 20 грудня 2013 року під час виступу у Верховній Раді генеральний прокурор України Віктор Пшонка розповів, що зараз в СБУ розслідують два кримінальні виробництва за статтею 109-ю Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про дії, які спрямовані на повалення або насильницьку зміну конституційного ладу, а також на захоплення влади в країні.

«На Майдані Незалежності за час проведення мітингів вже неодноразово прозвучали заклики до насильницького захоплення державної влади», – пояснив Пшонка.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: