fbpx
Економіка

Звітність з єдиного соціального внеску в електронному вигляді

  З 01.10.2013 року єдиний внесок адмініструє Міністерство доходів і зборів України. Саме на його рахунки потрібно сплачувати єдиний внесок, а також подавати звітність за формами, встановленими органом доходів і зборів.

 З набранням чинності Законом № 404-VII від 04.07.13 «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» та з метою підготовки платників податків до подання звітності з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в електронному вигляді Міндоходів України розроблено електронні формати відповідно до наказу № 454 від 09.09.13 «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 Платники податків, які отримали ключі ЕЦП від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів, можуть подавати до органів Міндоходів звітність з єдиного внеску в електронному вигляді за допомогою такого програмного забезпечення:

  •  M.E.Doc – надає змогу безкоштовно формувати, підписувати та подавати звітність; підписувати звітність, сформовану засобами АРМ «Єдиний внесок»;
  •  Онлайн-сервіс iFin Zvit – надає змогу безкоштовно підписувати та подавати звіти з єдиного внеску, заповнюючи бланки форм.

 Звітність в електронному вигляді потрібно надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit@sta.gov.ua.

 З інформацією щодо подання пакету документів та зразків їх заповнення для отримання безкоштовних послуг ЕЦП можна ознайомитись на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК http://www.cskidd.gov.ua.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходов в Донецькій області

Читайте також: