fbpx
Економіка

Звітність з єдиного соціального внеску в електронному вигляді

  З 01.10.2013 року єдиний внесок адмініструє Міністерство доходів і зборів України. Саме на його рахунки потрібно сплачувати єдиний внесок, а також подавати звітність за формами, встановленими органом доходів і зборів.

 З набранням чинності Законом № 404-VII від 04.07.13 «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» та з метою підготовки платників податків до подання звітності з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в електронному вигляді Міндоходів України розроблено електронні формати відповідно до наказу № 454 від 09.09.13 «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

 Платники податків, які отримали ключі ЕЦП від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів, можуть подавати до органів Міндоходів звітність з єдиного внеску в електронному вигляді за допомогою такого програмного забезпечення:

  •  M.E.Doc – надає змогу безкоштовно формувати, підписувати та подавати звітність; підписувати звітність, сформовану засобами АРМ «Єдиний внесок»;
  •  Онлайн-сервіс iFin Zvit – надає змогу безкоштовно підписувати та подавати звіти з єдиного внеску, заповнюючи бланки форм.
Читайте також:  Чому сухий закон не працює? (ВІДЕО)

 Звітність в електронному вигляді потрібно надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit@sta.gov.ua.

 З інформацією щодо подання пакету документів та зразків їх заповнення для отримання безкоштовних послуг ЕЦП можна ознайомитись на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК http://www.cskidd.gov.ua.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходов в Донецькій області

Читайте також: