fbpx
Політика

Євромайдан 2013. Два Майдани привітали один одного з Днем святого Миколая – “УДАР”

Два Майдани привітали один одного з Днем святого Миколая "УДАР".

 Учасники Антимайдану прийшли до барикад Євромайдану, щоб привітати майданівців з Днем святого Миколая. Вони принесли цукерки і разом з майданівцями заспівали гімн України. Про це УНН повідомили у прес-службі партії "УДАР".

 В цей час на сцені Євромайдану виступав лідер "УДАРу" Віталій Кличко. Коли люди з натовпу почали кричати "провокація", бо не розуміли що саме відбувається біля барикади на Інститутській, Кличко сказав, що піде розбереться.

 Гості з Антимайдану пробули недовго і пішли поки Віталій Кличко пробрався в натовпі.

 "Люди з "регіонального" мітингу на Євромайдані – це символічно. Нехай приходять. Я теж ходив до них на Антимайдан. Спілкувався, дискутував, багато хто з них скандував "Кличко", – зазначив лідер "УДАРу". – Вони там скаржаться, що їх змушують брати участь в мітингу за Партію регіонів – кого погрозами звільнити з роботи, кого – за гроші", – сказав Віталій Кличко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Виступаючи зі сцени Майдану він наголосив, що Україна – єдина. Бо і на сході, і на заході людей хвилюють однакові проблеми і у них однакові прагнення – гідно жити в гідній країні. І скрізь люди втомилися від влади Януковича.

 "Я був вражений: сьогодні українці-студенти, менеджери, пенсіонери, несуть гроші, хто скільки може, на підтримку Майдану. Несуть харчі, теплі речі, працюють волонтерами. Вони це роблять, щоб змінити цю владу і жити в демократичній європейській Україні. Я вдячний вам і поважаю кожного", – звернувся Віталій Кличко до людей на Майдані.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Він повідомив, що сьогодні парламент ухвалив закон про недопущення переслідування та покарання людей, які брали участь в мирних акціях протесту. "Якщо Президент підпише цей закон, влада виконає першу вимогу щодо звільнення і непереслідування учасників мирних акцій протесту. Але, ми далі відстоюватимемо інші наші з вами вимоги: покарання винних у побитті людей на Майдані і відставки уряду Азарова, а також, як вихід з політичної кризи, призначення дострокових президентських і парламентських виборів",- підкреслив Віталій Кличко.

 Джерело: УНН

Читайте також: