fbpx
Політика

Росія допоможе Україні на рік, ЄС – надовго – М. Шульц

М. Шульц: Росія допоможе Україні на рік, ЄС – надовго.

  Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив сьогодні, що досягнені між Україною і Росією домовленості допоможуть Києву, можливо, на наступний рік, найбільше – на 2015-й. Довгострокова ж стратегія, яка необхідна Україні, краще досягається з Європейським союзом – про це він сказав на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє УНН із посиланням на Радіо "Свобода".

 За його словами, пропозиції Євросоюзу — міжнародні кредити, відкриття ринків за угодою про асоціацію і вільну торгівлю — не вирішували короткострокових проблем України, і він розуміє, чому українське керівництво пішло на домовленості з Росією.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Як сказав політик, ЄС не був готовий і не обговорював таких можливостей, як надання Україні кредиту на 15 мільярдів євро і дешевого газу. Тепер, сказав Шульц, треба знайти поєднання короткострокових рішень, які ухвалила Україна, і довгострокової стратегії — якнайтісніше наблизити Україну до ЄС. Як заявив політик, Євросоюз готовий обговорювати це з українською владою, а українській опозиції нагадує, що “не здасть ідеї зближення з європейським вектором”.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Мартін Шульц також сказав, що від нинішнього президента Віктора Януковича “вже не можна очікувати” орієнтації на Європу. Після зустрічі українського керівника в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним учора російська влада оголосила про рішення зробити знижку в ціні на газ для України на третину і надати Києву 15 мільярдів доларів кредиту.

 Джерело: УНН

Читайте також: