fbpx
Політика

Бригинець прокоментував проект Держбюджету-2014

 Як зазначив депутат партії «Батьківщина» Олександр Бригинець, згідно з проектом Держбюджету, в 2014 році влада пропонує урізати підтримку національної спілки кінематографістів – 2,9 мільйона гривень проти 5,5 мільйона гривень в 2013 році.

«Та що там, гранти президента молодим діячам мистецтва в області кінематографії теж зрізали вдвічі», – додав політик.

За його словами, також скоротилося фінансування збереження архітектурної та історико- культурної спадщини – 188 мільйонів гривень проти 188 600 000 в 2013 році.

У питаннях фінансування культури, як сказав Бригинець, ніяких особливих змін в плані зростання бюджету не спостерігається – суми або залишилися колишніми, або ж виросли на розмір інфляції.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Але і значні скорочення присутні», – додав він.

Як повідомив Бригинець, на створення і розповсюдження національних фільмів наступного року виділили лише 113 900 000 гривень, проти 145, 1 мільйона цього року.

«Істотно зменшують кількість концертно-мистецьких та культурологічних заходів, у тому числі з вшанування пам’яті, виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей та молоді, заходів, пов’язаних із забезпеченням свободи совісті і релігії, підтримки регіональних культурних ініціатив та аматорського мистецтва. Поповнення експозиції музеїв та репертуарів театрів. Забезпечення розвитку та застосування української мови. У 2012 році на це виділили 8,1 млн грн, В 2013 – 34,1 млн грн, а на наступний рік заплановано – 21,2 млн грн», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім того, Бригинець зазначив, що вдвічі скоротили суму на пошук і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій.

В цілому, за його словами, бюджет лобістський і не соціальний. Він підкреслив, що це не бюджет розвитку, а бюджет дерибану.

Бригинець висловив сподівання, що серед представників Партії регіонів також знайдуться ті, хто не буде за нього голосувати.

Читайте також: